boykojan

Отчаян ход за президенстките избори е обсъждан в щаба на ГЕРБ, докладваха наши сигурни източници. Паникьосан, че губят изборите и властта им тръгва по нанадолнището, премиерът е предложил да издигнат Жан Виденов за президент. Това е единственият начин да спечелят, защото в момента се надигат едновременно лява и анти-корупционна вълна, и и двете са срещу всичко, което ГЕРБ отъждествява.

Бойко се сетил, че може да спечели само с лява кандидатура,  която да разколебае червените избиратели и дори да се приеме като по-истинската лява кандидатура от кандидата на БСП. Също икона на некорумпираността може да акумулира гневния вот, който се очертава като рекорден след 7 години герберизъм и кражби. Така Бойко стигнал до името на Жан Виденов.

Присъстващите на заседанието представители на Реформаторския блок също заявили, че ще подкрепят кандидата на ГЕРБ. Било напълно в духа на дясно-центристките ценности и на Европейската народна партия. Според реформаторите, важно било да се победят "комунистите", а не как точно това ще стане, дори ако стане чрез Жан Виденов.

Отчаяният ход на премиера бил приет от герберите, за които думата на Бойко не само е закон, но и се счита за единствено и непогрешимо гениално прозрение, не подлежащо на оспорване.

Опитът обаче да се свържат с Жан Виденов, ударил на камък. Както е известно, Жан вече не комуникира с никакви политици, презира ги и се занимава с академични въпроси. Като му звъннат, просто не им вдига телефона, което се случило дори с премиерското обаждане...

ГН

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com