Brave Vladimir Putin was the subject of a failed assassination attempt in Moscow as the New World Order attempted to silence their most formidable enemy.

Личният шофьор на Путин бе убит в катастрофа с автомобил вчера. Новината е покрита от всички медии, но из апокрифните сайтове се намира, заедно с видео от инцидента. Става дума за съвсем очевидна умишлена катастрофа - челен удар, предизвикан от насрещно движеща се кола, която "изведнъж" навлиза в скоростното платно за обратно движение.

Загиналият е любимият щофьор на руския президент, който най-често шофира служебната му кола. Това по същество е убийство на изключително близък до Путин човек, доколкото е всеизвестно, че шофьори и секретарки са едни от най-доверените хора на всяка важна личност. Въпросът не опира до образование или административен опит, а до обективна реалност, че тези хора постоянно работят със съответния лидер, респективно - стават едни от най-близките му, вкл. в държавните дела. В този смисъл, ликвидацията на толкова близък човек е директно покушение над самия лидер.

Самият Путин е относително по-трудно да бъде убит, защото лимузината му представлява почти танк. Но подобна ликвидация на близък човек е очевиден удар и предупреждение. Чисто технически, това е намаляване и на сигурността на Путин, доколкото винаги сред шофьорите може да има някой предател, съответно - отстраняването на сигурен човек увеличава шанса предателят да поеме возилото на президента. По принцип лидерите си имат най-доверени хора, и предимно тях ползват, именно от съображения за сигурност. Същото правят и в САЩ, та дори в България.

Путин вече беше обявен за "враг на новият световен ред". Фактически той е най-популярният враг, превърнал се е в нещо като знаме. Реалният най-голям враг са китайците, но там нямат толкова отявлена личност, която да олицетворява бунта срещу световната олигархия. Путин с неговата Русия, която е военно чудовище, но едва средна по размер икономика, стана основна мишена на глобалните корпорации и назначените от тях елити. Той е атрактивна мишена и защото Русия традиционно е силно зависима от своя цар. Абсолютно възможна е радикална промяна в руската политика при смяна на лидера. Случвало се е не еднократно в руската история.

Ако Путин бъде убит или остранен, властта ще мине у Медведев. Той е всеизвестен турбо-либерал и продажник на корпорациите. Обстоятелството, че Путин не може да се отърве от него, и го търпи, въпреки че води точно обратната на путиновата политика, показва съотношението на силите в Кремъл и уязвимостта на руския президент от враговете му. Русия не е диктатура, както на мнозина им се иска, а лидерът се крепи по-скоро на духовни фактори, и на уважението на народа, но не и на парите на аристократите и на политическо могъщество. Потенциалният неолиберал за заместник означава, че Путин е постоянно под заплаха и убийството на шофьора е демонстрация на това. Дали ще разбере предупреждението предстои да видим...

ГН

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com