Резултат с изображение за тотал платформа

Втори западен инвеститор се оттегля от проучване за газ в Черно море, само в рамките на дни. Официалните медии мълчат, но из сайтовете изтече информация. Отлично информирани източници твърдят, че проучвателният сондаж "Полшков-1" (POL-1) на френската Total в консорциум с Repsol и ОMV на територията на блок "Хан Аспарух" в Черно море, е приключил без успех. Нещо повече, дори цялата технология, с която се извършваха проучвателните дейности, вече не намира в Черно море.

По-рано стана ясно, че ирландската компания Petroceltic International се отказва от проучването за наличие на природен газ в блок Камчия - 1, в региона на Галата в Черно море. Досегашните резултати не показват, че край българското Черноморско крайбрежие в този район има достатъчно газ, за да оправдае добива, информира "Ройтерс", цитирана от dir.bg. Веднага след съобщението акциите на компанията се понижиха с 5%.

С това един от безумните пропагандни балони на Бойко Борисов се спука. За зрелостта на едно общество можете да съдите по това доколко се "връзва" на обещания от типа "намираме злато", "намираме петрол" и пр. Сюжетът е развит още от Гьоте във "Фауст", където монархът започва да издава пари, обезпечени с бъдещите невиждани златни запаси, които ще се открият в кралството. Схемата е пълна пародия и комедия.

Но за около 15% от българските избиратели, които на избори поради ниска активност, стават 30%, та за тези очевидно малоумни избиратели, подобни обещания са съвсем актуални. Бойко наду невиждан балон с обещанията за намиране на газ и петрол в Черно море, направо - все едно вече го беше намерил. Нещо повече - ред други държавни начинания се опират на това обещание. Например газовият хъб "Балкан", който ще се строи, въпреки че Русия обяви, че няма да доставя газ за него. Оставаха единствено нашите виртуални запаси. Сега и те се изпариха.

Хипотетично, дори някъде да се намерят природни изкопаеми, обикновено минават поне 10-15 години, преди реално да започне добивът им. Това означава, че избирателите на ГЕРБ била получили някакви облаги едва след 3 мандата... Сега обаче ще трябва да им измислят някакви нови открития на невиждани богатства някъде. Може би край Симитли...

ГН

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com