Резултат с изображение за бойко пеевски

Безумната сума от 600 милиона евро, която Бойко се забърза да плаща на Русия, всъщност е чиста кражба в полза на самия Бойко, ни съобщиха разгневени ченгета от ДАНС. Очертава се най-голямата далавера от 30 години насам, след като АЕЦ "Белене" ще се превърне в частна собственост на кръга Бойко-Пеевски по добре изпитаната схема "продажба за 1 лев". По близка до тази схема, двамата супер-олигарси вече присвоиха "Химко", твърдят ченгетата. Там платиха малко повече от 1 лев, но отново трохи, от които например за работниците стигна да им платят по 100 лв. за дължими заплати.

Сега схемата е държавата да плати всичко, което може, и после да задвижат някакъв търг за отърваване от проекта, на който олигарсите ще вземат най-апетитното парче в енергетиката. Така фактически излиза, че Бойко плаща 600 милиона евро на руснаците, за да получи оборудването, което после ще стане негово, и на г-н Кой.

До момента в АЕЦ "Белене" са вложени около 1,5 милиарда евро. С реакторите и друго оборудване, вложените пари ще станат около 2,5 милиарда евро. 5 милиарда лева. Т.е. основните разходи са направени. Остава фактически само самият строеж - техническото изпълнение, който вероятно ще струва не повече 1 милиард лева.

Двете мутри обаче са замислили да обявят проекта за твърде скъп, и в името "държавата да не прави повече разходи", ще го превърнат в частен и ще го прилапат. Ще им асистират соросоидните агитатори, които отскоро (с новия закон за неправителствените организации) минаха на държавна издръжка. Те ще тръбят, че проектът е много по-скъп, и че задминава 10 милиарда евро, т.е. 20 милиарда лева. За целта в разходите ще се включи всяка възможна връзка на нещо с Белене, от типа на инфраструктурата за връзка с мрежата на НЕК. Разходите са по-малко, но на думи ще се раздуят, за да оправдаят евтината приватизация. Накрая въпросните разходи (колкото и да са) така или иначе ще се направят, защото готовата АЕЦ не може да стои несвързана. Просто ще се направят за обслужване на вече частната АЕЦ.

Като държат активи за 5 милиарда лева, Бойко и съдружникът му лесно ще намерят кредит за още 1 милиард за довършване на проекта.

Така накрая Бойко ще се окаже спечелил милиарди от онова, което беше нарекъл "един гьол"...

Ченгетата, които ни съобщиха всичко това, изглеждаха доста осведомени, но дали казаното е истина, само бъдещето може да покаже...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com