Резултат с изображение за орбан

Унгарският премиер Виктор Орбан призовава за депортиране на повече от един милион бежанци от Европа, които по думите му трябва да се придружат до големи бежански лагери извън ЕС.

„Всички, които са дошли незаконно, трябва да се съберат и депортират. Но не и в други страни (от ЕС, б. ред.), а в райони извън ЕС", заяви десният консервативен политик в четвъртък пред унгарския новинарски портал Origo, цитиран от DPA.

Не е правилно Германия да се опитва да разпределя мигрантите в другите страни на ЕС, поясни унгарският министър-председател. Федералната република трябва да ограничи броя на миграните, които приема, настоя още той.

Извън ЕС следва да се изградят „охранявани от въоръжени сили на ЕС и финансирани с пари на ЕС големи бежански лагери", заяви Орбан. Там засегнатите бежанци трябва да имат възможността да кандидатстват за предоставяне на убежище и едва след одобрение да може да получат прием в страна в ЕС. „До тогава обаче те трябва да пребивават в големите намиращи се извън ЕС лагери. Те може да са на остров, или на всяка част от крайбрежието на Северна Африка", поясни премиерът на Унгария.

В родината си Орбан практикува спорна политика на изолация по отношение на бежанците. От една година по границите със Сърбия и Хърватия има бодлива телена ограда. На 2 октомври, по инициатива на правителството, ще се проведе референдум, на който гражданите може да отхвърлят квотите за разпределение на лицата, търсещи убежище в страните членки на ЕС.

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com