rosko bokova

Президентът Росен Плевнелиев, считан за американски агент в България, и проявяващ се като един от най-острите русофобски и анти-комунистически гласове у нас, изненадващо... оказа мощна подкрепа на Ирина Бокова в битката и за ООН. Както е известно, Бокова води тежка битка не само със съперниците си, но и с подривни елементи в България, каквито никъде другаде по света няма да видите. Плевнелиев е именно от кръговете, към които гравитират и въпросните саботьори, и е изключително странно той да я подкрепи.

Това стана в реч пред общото събрание на ООН, в която той каза:

"След осем мъже генерални секретари е дошло времето способна и уважавана дама от Източна Европа да оглави Организацията на обединените нации. България има много силен кандидат, истински лидер, с богат опит в международните отношения и с отлични умения за управление. Кандидат, който заслужава доверие и подкрепа."

Толкова силни думи, точно когато се очаква правителството да издигне втора кандидатура на много по-близката до Плевнелиев Кристалина Георгиева, са изненада. Тя обаче става още по-голяма, защото Президентът не приключи с речта. Той също организира прием за събиране на средства за кандидатурата и, а по-късно се появи до нея, и се прегръщаха на събитие на ЮНЕСКО в музея "Метрополиън" в Ню Йорк.

Поведението на Плевнелиев е твърде вероятно да показва променящо се мнение на САЩ към Бокова, в положителна за нея посока. Президентът ни не прави нищо, което не е наредено от Големия брат, и разчита на неговата подкрепа за продължаване на кариерата си след края на мандата му, след 4 месеца.

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com