cacheva magare

Първо, в интерес на историческата истина, трябва да уточним, че историята с "магарето на ГЕРБ" не е новоизмислена. Това е цитат от "Бай Ганьо прави избори" и са думи, изречени от самия главен герой, обяснявайки как може да спечели всеки избори. Става дума за този пасаж:

"...Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара! Само дай ми околийския с жандармите и ми дай 1000-2000 лева..."

Целият разказ е много интересен, препоръчително е да се прочете.

Но за магарето на ГЕРБ говорехме. 100 години след Бай Ганьо, магарето отново влезе в политиката с епичното чакане на кандидата. Включително със социолози, които му дадоха огромна преднина, без още да е ясно кой е, и медии, които се прехласват като БТА пред др.Т.Живков.

Та най-голямата изненада всъщност се оказа, че магарето е магарица. Народът вече се беше настроил, че ще е "магаре", дори се правеха прогнози на първи или втори тур ще спечели. Сега, покрай феминизацията на глобално ниво, и задължителното условие шеф на ООН да е жена, Бойко Борисов нанесе шокиращия си удар. Ще избираме магарица. Някои зли езици вече добавиха и "дърта", ама това не е коректно, Цецка не е чак толкова стара. А сред по-циничните реплики из Фейса, безспорно изпъква: "Да питам, бащата на нацията, спал ли е поне веднъж с майката, та ни я пробутва..."

Магарицата всъщност, стартира много добре откъм народен фолклор.

kitarovich cecka"Ако ще е майка на нацията, аз ставам хърватин..." (визира се красавицата Китарович, която е президент на Хърватска, сравнена с наша си Цецка).

"Не знам какво социолозите ще кажат за Цачева, но медиите вече я лъскат. По Канал 1 - Цачева на живо, по бТВ - Цачева на запис :) Цачева в хладилника - новата промоция на търговските вериги :)"

"Има и нещо позитивно в Цецка. С нея начело, никой няма да иска да ни ХХХ майката..."

"Да знаете, че ако социолог ми каже, че Цецка ще събере гласове, та да иде на балотаж, няма да му повярвам. Още по-малко ще повярвам, като ми го каже ЦИК... :)"

Не е ясно магарицата ще стане ли президент, но със сигурност ще остане в историята с толкова много народно творчество около нея...

ГН

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com