bokova second

Противно на съобщенията на българските медии, които поставиха Ирина Бокова на 4-то място в последното гласуване, а Кристалина - на 8-мо, оказа се, че резултатът е съвсем друг. Данните са от агенция "Ройтерс", от които ясно се вижда, че първият ни кандидат е финиширал на второ място в последното и решително гласуване. Кристалина е 9-та, а не 8-ма, и това е предпоследното място, следвана само от кандидатката на Молдова, която беше абсолютен аутсайдер през цялото време.

След Гутиереш, който печели, оказва се, че най-близо до победата е била именно Ирина Бокова, с един единствен глас "против" от страна с право на вето. Т.е. при малко по-благоприятни обстоятелства, това вето би могло да се преодолее. Т.е. би следвало да се преговаря само с една велика сила. В миналото има генерални секретари избирани след едно вето (напр. Кофи Анан).

В тази посока е и най-новият анализ на авторитетната агенция "Франс Прес". Тя съобщава, че Кристалина е проиграла шансовета на Източна Европа, и на това да бъде жена, чрез неубедителното си представяне.

От всичко това следва, че българското правителство е постъпило по възможно най-идиотския начин и само е унищожило шансовете ни. Първо - чрез скритата подривна кампания срещу Бокова, а после - и чрез атомната бомба, която пусна 3 дни преди решителното гласуване.

Казано по-просто, време е не само някой да си подаде оставката, но и прокуратурата да разследва случая по най-тежките параграфи в Наказателния кодекс - тези за държавна измяна. Дори това да не стане обаче, българските избиратели само след месец отново ще избират, във вот, който има шанса да изгони Бойко Борисов окончателно от властта. Тези избори ще покажат доколко виновни за резилите са политиците, и доколко - самите избиратели...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com