Резултат с изображение за кристалина георгиева

След големия провал в ООН, скоро ни предстоят допълнителни косвените загуби. Според мен, Кристалето ще загуби позиция в Европейската комисия. Мисля, че това да я направят вицепрезидент и да и дадат бюджета, беше уникален исторически късмет. Случи се, защото тя е сред малкото комисари с втори мандат. И Юнкер (който не е бил никога в Комисията, и няма опит) реши да раздаде важните постове на хора с опит. Кристалина изглеждаше точно такава.

Вероятно обаче с времето са я видели що за стока е, точно така както я видяхме ние. Аз самият бях изненадан от лошото и представяне в ООН. Видях една обикновена селска стрина, дето се е изтапанила в центъра на Виена и учи Щраус на валсове. Аз лично имах по-високо мнение за нея, преди изслушването в ООН.

Вероятно в Европа са видели това разминаване още по-рано. Което значи, че позициите и са започнали да отслабват.

Сега след грандиозния резил, вече могат и да я разкарат. Допускам, че от ЕК ще намерят начин да я заставят да подаде оставка. Но дори да не стане това, ще направят размествания на отговорностите. Не, формално бюджетът ще остане при нея. Но ще разместят дирекциите отдолу, или ще реконструират самата комисия, така че реалните въпроси с парите да са другаде. За Кристалето ще остане нещо от типа на бедствията и авариите, където има опит, макар също да не се справи много добре. Самият бюджет е най-вероятно да мине към Германия, която дава най-много пари, и чийто комисар взе "временно" отговорностите на Кристалина...

По този начин, България ще загуби и бюджетната позиция в ЕС, която макар и незаслужено, в резултат на късмет, бяхме получили.

Това е моята прогноза. Провалихме Бокова, провалихме дори самата Кристалина...

Личната ми прогноза е, че е най-вероятно тя да напусне Комисията, а там да иде Плевнелиев - с някаква бутафорна позиция. Поради серия от грешки - не преднамерено, Роско ще спечели. Но всичко друго е пълна катастрофа за България...

ГН

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com