Резултат с изображение за протест мигранти софия

Снощи в София е станал грандиозен побой на полицията над протестиращите срещу нелегалните мигранти. Някои от битите твърдят, че срещу тях дори не са били полицаи, а мутри, преоблечени в униформи. Най-скандалното обаче, което медиите покриват, е че има арестувани истински ченгета, които отказали да бъдат хвърлени в погрома над протестиращите.

Протестът срещу мигрантите беше вечерта, в него участваха дори участници в управляващата коалиция - ВМРО. Идеята му беше да се покаже, че България не може безразборно да бъде заселвана от чужденци, а в центъра на София не може да се образува квартал от субекти, които никой нито им знае бройката, нито кой къде и за какво е бил обучаван.

Тъй като обаче в последно време правителството усилено изгражда лагери за приемане на хиляди нови пришълци, то подобни протести застрашават самото правителство, защото могат да го оставят без външните му покровители, които са единствената му опора. Затова и този път било решено протестът да се посече още в самото начало.

Само че Бойко Борисов се сблъскал с нежеланието на обикновения полицейски и жандармерийски състав да участва. Много полицаи си взели отпуски, за да не ги пратят да охраняват протеста. А на самия протест са отказали да нападат протестиращите, които нищо нередно не били направили, освен да викат на висок глас.

Така погромът се осъществил от специални шпиц-команди от мутри на ГЕРБ, които били преоблечени като полицаи. Самите истински полицаи забелязали "твърде много непознати лица" сред колегите си.

Ако този скандал се разчуе повече, не просто може да помете правителството, но и да доведе до публичен линч на самата улица на министри и депутати. Вероятно медийната битка за покриването му ще е по-трудна от самия побой срещу патриотите...

ГН

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com