Резултат с изображение за кристалина

Изгонването на Кристалина Георгиева от Европейската комисия, освен другите загуби ще донесе и 430 хиляди евро пряк харч за България. Толкова ще трябва да платим за "адаптация" на важната чиновничка към новата и служба.

Разходът бе потвърден от експерти по европейските въпроси. Т.е. след като Кристалина и Бойко провалиха Ирина Бокова, а сега губят и бюджетния ресор в ЕК, накрая трябва и щедро да им се отблагодарим финансово за това.

Казусът много добре илюстрира как работи неолибералният модел. Глобалната олигархия си отглежда добре платени чиновници, които да доят колониите. Отплаща им се, за сметка на самите колонии. А на колонизираните им се спускат розово-говорещи НПО, които тръбят за чутовните достижения и за великата национална гордост на оня дето им е пил кръвчицата.

Кристалина е изгонена от Европейската комисия, защото Германия иска да контролира пряко бюджета. Напомпаха и самочувствието да се кандидатира за ООН, за да я пуснат по "пързалката", с което с един удар удрят 2 заека. Отстраняват Бокова, и налагат Гутиереш (фаворит на Германия), и също - бюджетът минава към Гюнтер Йотингер. За самата Кристалина е уреден нов синекурен пост с огромна заплата и гръмко звучащо звание. Реално това е схемата за отблагодаряване на тия дето са свършили някаква работа добре. Кристалина не става шеф на Световната банка. Такъв шеф е президентът на банката, който винаги е американец.

За България обаче като компенсация нищо не е предвидено. Така е като те управляват идиоти...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com