Резултат с изображение за трайчо трайков

Супер скандал, който би следвало да доведе до първи министър в затвора, изригна насред предизборната кампания. Оказа се, че бившият енергиен министър Трайчо Трайков е получил пари за да свидетелства по арбитража с Русия, свързан с "Белене". Изтекли документи показват, че адвокатите са му платили 70 хиляди евро, за което има и издадени фактури. Точната дума за предложената на Трайчо услуга е "factual witness". Т.е. това е класическият свидетел, който удостоверява факти и обстоятелства.

Подобно явление в правния жаргон е известно като "кошаревски свидетели". То, разбира се, е незаконно, и се влиза в затвора. Главният прокурор има уникалната възможност да вкара първи министър в затвора, а доказателствата няма нужда да ги събира - официални документи - фактури.

Извън правната страна, моралната е още по-скандална. Излиза, че бивш министър иска пари, за да свидетелства в полза на собствената си страна. Същият човек сега се натиска и президент да става. И то точно от партията, дето най-много шум вдига около съдебната реформа.

Парите в крайна сметка са платени от данъкоплатеца, който е платил на адвокатската къща, призовала Трайчо като свидетел.

1478103169 traikookokokko

ГН

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com