erdogan cacheva

Безпрецедентна намеса във вътрешните работи на България извършва Турция, под благия поглед на нашата псевдо-държава. Из изселническите квартали, заселени с български граждани са разпространени листовки, че задължително трябва да гласуват, в противен случай ще им се отнеме гражданството, и ще им се спрат социалните помощи. Ердоган очевидно е решил да налее 100-150 хиляди гласа на Цецка Цачева, за да спаси местния си приятел Бойко Борисов на власт.

Турските медии, които вече на 100% са под контрола на правителството (опозиционните са арестувани), вече водят усилена пропаганда. Основната теза е, че с помощта на ДОСТ, Цецка Цачева ще спечели. Излязоха серия от статии в тази посока.

Теоретично, в Турция би трябвало да могат да гласуват не повече от 35 хиляди души. 35 секции по 1000 човека. Но доколкото там основно се попълват протоколи, можем да видим и секции с по 4-5 хиляди човека. Физически няма как да са гласували, но е важно да са в протокола, и да са се подписали на списъка.

Със 100 хиляди турски гласа на 2 тур, Цецка печели едни 2-3% бонус. Преднината на Радев е по-голяма, но в комбинация още 4-5% изборни измами (минимум), няма как да се пребори. Няма кандидат, който да води с 8-9%, за да е неуязвим от тези 2 фактора. Т.е. много близо сме до поредна манипулация на изборите...

ГН

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com