Image result for православие патриарх

Чрез вкарана в последния момент и тайно добавка, Европейският парламент предложи резолюция, която по същество забранява православното християнство. Става дума за проекта за резолюция за "борба с пропагандата", който вече е минал през комисията по международни дела и е на ред да се гласува в пленарна зала. Как са го проспали това българските евродепутати не е ясно, но е факт че Европарламентът ще гледа откровено репресивен текст спрямо най-автентичното християнство (всички други деноминации са отделили се от него, вкл. католицизмът през 1054 г.).
Ако решението бъде прието, отива в Европейския съвет, за да получи задължителен характер.
В резолюцията православието е обявено сред "опасните видове идеологии", защото пропагандира своите християнски ценности и разширява влиянието си в целия свят. Като обща бройка православните са по-малко от католиците по света, но католическата църква твърде много се поддаде на неолиберализма и вече не е същия консервативен стожер на традиционните ценности. Това тласка много консерватори в друга посока, вкл. към православието. В момента в ЕС православни са България, Гърция, Румъния и Кипър. Големи православни малцинства има в Хърватия, Словения, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия. А в Германия има цели 3 милиона православни вече.
На запад имат навика по "втория начин" и чрез дребни поправки в допълните разпоредби, да решават кардинални въпроси. Така например в САЩ беше забрането притежанието на злато, на стойност над 600 долара, и това се случи с поправка в... здравния закон на Обама. А еврофондовете на непослушните ги регулират чрез бутафорни разпоредби, с които всеки може да се изкара виновен за всичко.
Вдигането на мерника на православието е пълен абсурд, на фона на разпространението на радикален ислям в Западна Европа. Интересно, че срещу тази терористична идеология няма никаква резолюция, а православието го отнася, заради "руската заплаха".
Практическият резултат от случващото се ще е пореден удар върху единството на съюза. Православието е в България от 1100 години и е преживяло какво ли не. Ще надживее и ЕС.

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com