Image result for бунт в харманли

В абсолютна гротеска се превърна първия бунт на нелегални мигранти в България. Само дни, след като под натиск на местното население, лагерът в Харманли бе затворен, и мирно дошлите "жертви на война", се разбунтуваха. Потрошиха чисто новата сграда, построена с европейски пари, запалиха пожари и нападнаха охраната.

Служителите са били едва едва изведени и спасени, но абсурдът е станал после като жандармерия и полиция, оставени сами на себе си, и без никакви началници, са се борили с агресията на мигрантите. Безспорно върхът на държавния провал е било водното оръдие, в което... нямало вода. Около него подскачали ислямистките орки, а полицаите опитвали да ги озаптят само с викове и ръкомахания.

По някое време в лагера се появил Динко - ловецът на мигранти, и обявил, че 1000 души са готови да дойдат с него и да оправят кашата. Скоро след това, ситуацията била овладяна.

Мигрантите искат да се отвори границата със Сърбия, и те да бъдат пуснати. Сърбия обаче не ги иска, и е поставила тежко въоръжена охрана. Така остава да си стоят в Харманли. Ако обаче се разхождат по улиците, в града настава непоносимо положение. А ако ги затворят, избухват бунтове.

В тази бъркотия, сътворена от отиващото си правителство, е съвсем нормално вътрешната министърка да се скрие, и никаква да не се показва. Ченгета и граждани да се оправят кой както може.

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com