Резултат с изображение за полиция харманли

Пропагандната машинина на неолибералния режим лека полека започва да ни обработва, за да обърне реалността около случая в Харманли. По медиите прогресивно започнаха да се увеличават скалъпени новини за "полицейско насилие" и за "пострадали бежанци". Другата страна - полицаите - показани съвсем за кратко в началото, напълно изчезна. Прокарват се и все по-измислени версии, че някакви "вътрешни сили, които имали интерес, организирали бунта, с които все повече се снема вината от истинските виновници.

Истината е съвсем очевидна - добре подготвени бойци организираха първи бунт. Какво предстои в бъдеще не е ясно, но е ясно, че това е бунт на професионални бойци. Изтече вече информация, че това са муджахидини от Афганистан. Това се потвърди и от мненията на полицаи, които казаха, че са видели срещу себе си "организирана сила", която е искала да убива. Някои полицаи дори намекнаха, че може да напуснат работа, защото не са професионални военни и не са подготвени да се бият с командоси и главорези.

Въпреки това, "мейнстрийм" медията вече започна да ни обработва. Говори се, че центърът бил "противозаконно" затворен. Полицията била нахлула и биела (странно защо не го направи 2 години, а сега се сети да бие). Някакви келеши, дето са хвърляли камъни, и затова са били набити, сега се изкарват "младо момче - жертва на полицейско насилие".

В ситуация, в която медиите са доминирани от неолиберални журналисти, а основна част от финансирането им идва от хора като Джордж Сорос, подобни действия изглеждат очаквани. Но гражданството следва да игнорира тази пропаганда, и да разчита повече на по-надеждни източници - от типа на социалните мрежи, където поне чистите факти се виждат, и също - от коментарите на по-авторитетни блогъри. Ъндърграундът на Мрежата в момента фактически се оказва по-свободната медия от официозните канали...

А държавата следва да проведе контра-пропагандни мероприятия, от типа на връчване на ордени и медали на участвалите в събитията полицаи. По този начин би се противодействало на неолибералната зараза, която разлага и самата държава.

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com