Резултат с изображение за методи андреев

Нови стотици милиони левове ще идат у право-имащи, ако парламентът приеме поредния закон на очевидно психично болния депутат Методи Андреев. Отново в компания са му старите дружки от лудницата - Мартин Димитров, Петьо Славов и Вили Лилков. Този път става дума за промени в закона за реабилитация на репресирани от комунизма, които драстично разширяват понятието кой е репресиран. Вкл. за репресирани ще се водят вече някакви двойкаджии, които са изключени от университета, но са се самообявили за жертви на режима. Между другото по подобна схема, паметникът на жертвите на комунизма пред НДК е пълен с имена на криминални престъпници, убийци и изнасилвачи. 

Сега Митодиту е намислил да раздава пенсии за наша сметка едва ли не на всеки, който се обяви за жертва на комунизма. И не само това, но въпросната пенсия ще могат да я поискат дори наследниците на "жертвата". А размерът и ще е колкото средната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Т.е. около 350 лв. Въпросната пенсия е съвсем отделна, и би била добавка към друга пенсия, която съответният човек би получил.

Извън това, репресираните ще имат правото на "еднократно обезщетение".

Да припомним, че компенсациите за репресираните от комунизма бяха първи приоритет на първото "демократично правителство" на Филип Димитров. Насред икономическа криза и нужда от реформи, както и при обедняло население, те се втурнаха да правят реституция, и да изплащат реки от пари на всевъзможни репресирани. Историята с активните борци се повтори, но в много по-голям мащаб, и всевъзможни активисти на сините и всякакви безделници се сдобиха с обезщетения, докато народът им гладуваше реформите.

Сега този закон, който вече е поизчерпил смисъла си, се разширява, и отново всякакви идиоти на тема "комунизъм", ще се сдобият с пенсии, на гърба на тия дето реално са бачкали - и през комунизма и след него.

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com