euro ruble

Европейският съюз е в очевиден за всеки средно грамотен финансист колапс, но не и за контролираните от глобалната олигархия медии, за които това не е никаква новина. Например, за последните 6 месеца, еврото се е обезценило с 8%, т.е. всички сме станали с 8% по-бедни, което далеч надвишава дори официалните статистики за икономически растеж (в "рекордна" България, той е под 3%). Т.е. европейското благосъстояние се изпарява, и съвсем логично народът го усеща, и започва да гласура различно. Но това не е и никаква новина, строго пазена тайна е.

Парадоксалното е, че в същото време армията от пропагандни медии и тролове на Запада, тръби, че едва ли не Русия колабира и се срива, че краят на Путин е близо, и че санкциите са го задушили. Но за същите 6 месеца, руската рубла е доста по-стабилна от еврото и разликата и спрямо долара е само 1%. Т.е. руснаците не само не са обеднели, но са и забогатели с малко, защото икономическият растеж на Русия е по-висок от тази девалвация.

Всичко това не означава, че руската рубла е символ на стабилност и просперитет. Русия също има трудности, реално от 2008 г. насам общо, рублата е поевтиняла с около 50%. Т.е. 1 рубла сега е равна на половин рубла тогава. Но за същия период, еврото също се сгромолясва и е загубило около 35% от стойността си. Т.е. 1 евро сега е равно на 0,65 евро тогава. 

Като цяло, за 8 годишния период от началото на настоящата депресия, рублата е поевтиняла едва около 20-25% повече отколкото е поевтиняло еврото.

А в последните месеци, еврото направо е недостижимо в падението си.  В момента 1 евро е едва едва по-скъпо от 1 долар и сме съвсем близо до паритет. Може в скоро време хората отново да започнат да смятат всичко в долари, вкл. цени на имоти, коли и пр. Говорим за Европа като цяло, а не само за България.

Обезценката на валутата води след себе си поскъпване на всички стоки, и основно - на енергията. Всички европейци го усещат, с изключение на елитите, чиито заплати и рушвети редовно се индексират.

Но докато поръчковите медии се опитват да изкарват случващото се в Европа, едва ли не "популистка вълна", то става дума за съвсем логична и реална реакция на гражданите на пълния провал на управляващите. Работни места няма, парите девалвират, дълговете се трупат, и като капак на всичко - милиони нови мигранти. Как да гласуват хората?

Те не биха били хора, ако сред този хаос подкрепят старите си овчари. Биха били обикновени овце...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com