Image result for валентин радев

Агонизиращите управляващи от ГЕРБ родиха невиждан по наглостта си абсурд, като планират отстраняване на новоизбраните с огромно мнозинство президент и вицепрезидент. Причина за гнева им е, че показали на хората документи, че ГЕРБ предвижда изграждане на нови 3 бежански лагера. Това, според герберите, е провокация и партията им се справяла перфектно с миграцията.

Както е известно, преди дни Илияна Йотова извади официален отговор от европейския комисар по бежанците, от който става ясно, че срещу получената помощ от ЕС, правителството ни е приело изграждането на 3 нови лагера. Данните са съвсем официални - от комисията, и единствената вина на Йотова е, че в качеството си на евродепутат, се е осмелила да попита. 

Точните думи за импийчмънта бяха: "Още Румен Радев или Илияна Йотова не са влезли в президентството, а ние вече започнахме да си мислим за импийчмънт". Заканата беше изречена на пресконференция от депутата от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по отбрана Валентин Радев. „Страната ни има най-малко проблем с мигрантите в сравнение със своите съседи. Въобще не сме съгласни да отиваме в числа, които Нинова и Йотова не познават. Да, имаше инцидент в Харманли. Решен е инцидентът. Такива има и в много други държави. Защо е тази истерия и нахъсване на хората?!“, запита герберът и добави, че дори не сме в предизборна кампания.

По принцип президент и вицепрезидент могат да се отстранят предсрочно ако за това гласуват 2/3 от депутатите, и след това Конституционният съд установи, че са извършили държавна измяна, или са нарушили Конституцията. В настоящия парламент подобно обвинение много трудно може да се повдигне, защото БСП, ДПС и АБВ със сигурност не биха го подкрепили. Така няма как да се съберат 160 гласа. Съмнително е и доколко Патриотичният фронт, хората на Ковачки и съвсем всички независими биха гласували.

Теоретично сигурни са само гласовете на ГЕРБ и на психо-десните от Реформаторския блок. Т.е. под 110 депутати.

Дори да има гласове обаче, импийчмънтът може да се задвижи, едва след като президентът е поел властта. Преди това просто няма как да наруши Конституцията. А веднага след като вземе властта, той ще е длъжен да разпусне парламента.

Към настоящия момент, Румен Радев е редови гражданин и всяко негово действие е в качеството му на такъв. Илиана Йотова е евродепутат, и нашият парламент дори няма право да я докосва.

Ядът на герберите обаче показва колко болезнено се разделят с властта, която в тази партия се приема като бащиния...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com