karakachanov mestan dal

Ако хипотетично новото правителство с мандат на Реформаторите мине, то това ще е най-абсурдната гротеска от 27 години насам. Ще е кабинет, в който коалиционни партньори ще са Обединените патриоти и двете най-крайни турски партии у нас - ДОСТ и партията на Касим Дал и Корман Исмаилов. Както е известно, третата турска партия - ДПС, вече почти изглежда анти-турска и направо про-руска, особено след последния медал за Ахмед Доган. Но ДПС няма да участва, и докато патриотите се заричат ежедневно и правят заклинания срещу тази партия, в същия момент ще се съюзят с далеч по-предателските формации на Местан и Исмаилов.

В тази проекто-коалиция се задават и други парадокси. Например тя се презентира от Петър Москов и Меглена Кунева, като "проевропейска" и "атлантическа". В същото време ще разчита на 11-те депутати на Волен Сидеров. То вярно той направи сериозен завой, но засега основно във вътрешната политика. Не е видно да се се отказал от Русия и да е станал американски трол.

Като цяло, от където и да я погледнеш, тази коалиция е абсолютен "Франкенщайн". Всички вътре напълно обръщат принципите си, и зад маската на одиозни слова, се стремят всячески да опазят властта. Всички, които участват в това, със сигурност ще се компрометират пред избирателите си. В крайна сметка най-умни ще излязат ГЕРБ и БСП, които стоят настрана и поне не се излагат.

Прочее, изплува и най-култовия виц за новата коалиция: "Меглен убедила Бойко, че може не само да състави правителство, но и да заеме всички постове в него..."

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com