Резултат с изображение за бойко реформатори

Политическото порно, което започнаха Реформаторите, изглежда ще се окаже с друг сценарист, а те ще бъдат само талантливите актьори. След като от седмици Бойко се кълне, че отива на избори, и няма да прави никакви правителства, днес Цветанов обяви, че шансовете за правителство са около 20%. Малко по-късно тезата бе потвърдена и от Томислав Дончев, който каза, че според него шансовете са "малко по-малки".

Подобни думи, макар и формално в шаблона на отричането, по същество представляват потвърждаване на плановете да се състави правителство. До вчера шансовете бяха или "нулеви" или окачествявани от самите гербери на "под 1%". При това този 1% се считаше като някакъв шанс да се формира кабинет без ГЕРБ, а само от Реформатори, Патриоти, Ковачки и независими депутати, които няма да влязат в следващия парламент. ГЕРБ не бяха включвани в схемата, поне не и официално - с премиер, министри и пряка подкрепя.

Най-вероятно Бойко ще изиграе добре познатия театър "на кого ни оставяш, Бащице". Държавата е в криза, мигрантите нахлуват, влакове се взривяват, а и иде зима. Не е време за избори. Трябва "стабилност". А както знаем, под "стабилност", Бойко Борисов разбира само себе си. Всяко друго управление, освен негово, е нестабилност и хвърляне на държавата в пропастта.

В случай, че не се стигне до кабинет, има сериозен шанс ГЕРБ да загуби и парламентарните избори. Дори в момента, вече се дава малка разлика с БСП. А БСП върви нагоре, съвсем определено. Отделно, и служебният кабинет на ген.Радев няма да позволи сериозни фалшификации в полза на Бойко Борисов, каквито позволиха предните 2 служебки на Плевнелиев. 

В перспектива ГЕРБ да останат втора сила, Бойко е готов на всякакви коалиции, дори на такава със супер компрометираните Кунева и Лукарски, та дори с техен мандат. А вотът на недоверие с 60:30%, който получи на президентските избори, може да се припише на "руската пропаганда"...

Ако продължи трендът шансовете да растат с по 20% на ден, то до събота, когато са консултациите на ГЕРБ и Реформатори, те ще са вече 60%. А до понеделник, когато изтича срокът на мандата, те ще са 100%... :)

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn




JSN Epic template designed by JoomlaShine.com