Image result for guy fox mask computer

След години на борба между управниците и народа по въпроса за подслушването в Интернет, накрая победиха управниците. Прокараха го като "закон за борба с тероризма", и вече всеки може да бъде свободно подслушван и следен, без никакъв контрол, за срок от 2 години. По същество, всеки един потребител на Интернет, е приравнен на потенциален терорист, с което правата му се ограничават, и фуражките могат да правят каквото си искат. Вкл. да му спират достъпа до социалните мрежи.

Сред извънредните правомощия влизат също и възможности от типа всеки полицай или военен да може да ти изиска личния мобилен телефон, в името на "борбата с тероризма". Зевзеци вече пуснаха майтап, че ако това стане, трябва да поискате и данъчния номер на съответното лице, за да му пратите после сметката.

Битката за свободен Интернет се води вече няколко години, като имаше общоевропейски протести. Като цяло, гражданското общество победи. Но после неолибералните елити масово въведоха същото под формата на "борба с тероризма". С какво точно всеки в Интернет е заподозрян в тероризъм, не е ясно. Извън комуникациите, фуражките ще имат право също да влизат в частни домове, без съдебна заповед, както и да ползват частни автомобили. Това на теория е противоконституционно, дори при оправдание като "борба с тероризма". Но кой ти гледа Конституцията, когато неолибералният елит е в предсмъртна агония и се чуди какви репресии да измисли, за да оцелее още малко.

Така се очертава следващият велик лозунг на човечеството да бъде: "Терористи от всички страни, обединявайте се..."

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com