janaki gergov boiko

Корнелия Нинова е на път напълно да съкруши импулса от победата на президентските избори, като превърне БСП в котило на крайно-десни олигарси и милионери. В този дух е насочено приетото вече предложение "да не се издигат за депутати, хора изкарали 3 мандата". Този привидно подмладяващ критерий очевидно има съвсем временен характер, защото иначе след 2 години ще трябва да изхвърли от партията дори настоящото и ръководство. Целта очевидно е да се разчисти вътрешната конкуренция, и партията напълно да се превземе от кръговете около Георги Гергов, които помогнаха на самото избиране на Корнелия за лидер. След като това стане, правилото ще бъде отменено, освен ако самата Корнелия не мисли да се самоубива.

Под ударите на 3-те мандата падат автентично леви идеалисти, от типа на Янаки Стоилов. Той наистина има дълга кариера в БСП, но е факт и, че при всички ръководства е бил нещо като неудобна опозиция. Концепцията левият Стоилов да се изгони, но да остане приватизационния милионер Георги Гергов, превръща БСП в абсолютна гротеска.

В опит за самозащита, идеалистите предложили и други критерии за подбор на депутати. Например, всеки който притежава повече от 3 милиона богатство, да не може да се кандидатира. В това всъщност има далеч повече логика, отколкото в 3-те мандата, защото каква е тази "лява" партия, пълна с милионери и капиталисти... Разбира се, предложението не било прието, просто защото самата Корнелия е продукт на милионерите.

Наши източници в ГЕРБ ни доложиха, че Бойко Борисов много внимателно следи какво се случва в БСП. Твърде вероятно е ако ярки и позитивни личности отпаднат от червените редици, той самият да ги покани за депутати. Както е известно, ГЕРБ не е никаква дясна партия, тя е всеядна. Вътре има, както крайни антикомунисти, така и агенти на държавна сигурност и внуци на партизани. На Бойко ще му дойде много добре Янаки Стоилов, който винаги е бил символ на последователност и почтеност, и никога не се е корумпирал.

Корнелия вероятно твърде силно си е повярвала, че ген.Радев е победил, благодарение на БСП. Всъщност той победи, благодарение основно на протестния вот срещу ГЕРБ, съчетан с личния му авторитет на генерал и човек честта. Вярно е, че БСП му даде силен начален тласък, но да не забравяме и огромния резултат на Обединените патриоти, които взеха около 60% от гласовете, които взе Радев. Т.е. генералът стана президент, заради гнева на народа, а не заради Корнелия и Гергов. Всъщност, Гергов дори му е вредял - точно както помним, че напълно съсипа поддържката на БСП в Пловдив.

С надигането на милионерското начало, БСП може не само да изпусне широкия кръг избиратели, но дори да се разрои и твърдото ядро. Тези хора носят лична тежест, и ако идат в друга партия (дори да не е ГЕРБ), то ще занесат гласовете със себе си.

Реално Бойко, дори да не ги прилапа, би спечелил, дори само ако се получи поредно роене на лявото пространство.

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com