Свързано изображение

Нова извънредна ваканция си гласуваха депутатите, точно когато трябва да разгледат изборните промени. Независимо ще ги приемат или не, те следва да ги разгледат, защото има решение на рефередум (макар и консултативно) и внесен законопроект.

Но вместо да направят това, както и да разгледат други важни закони (от типа на забраната на частните арбитражни съдилища), те се отдадоха на тежък коледно-новогодишен-второ-коледен отдих. Второ-коледен означава, че ще празнуват и руската Коледа, която е на 7 януари.

Обратно на работа, депутатството ще е едва на 11-ти януари. Това е изключително странно решение, при положение, че данъкоплатецът ще си копа на нивата и между Коледа и Нова година, което са си 4 работни дни. После се явява отново на плантацията на 3 януари. До 11-ти, когато и народното представителство се връща, народът ще навърти към 2 пълни работни седмици работа. 

Естествено, депутатската ваканция не е неплатен отпуск. Плаща им се всичко, в едно с режийните. Не се спират и партийните субсидии, които между другото също трябваше да се намалят, както реши референдумът.

Така, покрай изборите и Нова година, депутатството реално си намали годишния трудов стаж с около 15%. Разбира се, това е само реалният трудов стаж. Този по документи си върви, заедно със заплатите и осигуровките, които един ден ще им гарантират и високи пенсии.

След като все пак се върнат на работа, на депутатите ще им останат не повече от 5-6 работни дни, до разпускането на парламента. Няма начин да решат каквото и да било сериозно, най-малкото пък да се занимават с Изборния кодекс. Вероятно обаче времето би стигнало за някакво решение, свързано с екстрите в предизборната кампания, или пък за това времето между двата парламента да им се води на заплата...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com