Невиждан резил за България на глобалната сцена, съизмерим с този с измисления атентат срещу папата. Хиляди единици българско оръжие бяха засечени в складове на терористите, след като Алепо бе превзет от войските на Башар Асад. Изобщо не става дума само за "Калашници", а същи и за преносими ПВО, 122 милиметрови снаряди за установка "Град" и пр.

Всъщност, нищо изненадващо няма. В последните години всички знаят, че ръстът на военната ни индустрия се дължи основно на износ за Турция и Саудитска Арабия. Също се знае, че те и двете не ползват руски модели оръжие, съответно - ясно е за кого изнасяме. Както се казва - ако не сме ние, друг ще ги въоръжи, какво толкова.

Но големият резил на правителството е, че буквално е подписало тези оръжия, и сега целият свят научи кой е въоръжавал терористите. И клеймото ще падне върху нас, а не върху Саудитска Арабия, колкото и да се оправдаваме и обясняваме.

По света всички изнасят оръжие, вкл. за забранени групировки. Най-големите контрабандисти са САЩ и Русия. Но никой не изнася оръжие за терористи, като го подписва като свое производство.

Особено руските образци въоръжение изобщо няма нужда да се подписват. Такива се произвеждат от много различни страни и ако не са обозначени по съответния начин, няма как да се проследят кой точно ги е произвел. Милиони единици оръжия по света са изобщо без никакви серийни номера и марки.

Само наш Бойко - големият борец за бъднините на България, се изтапанил с етикети. Сигурно се е надявал един ден да се разчуе, и да го похвалим какъв велик оръжеен търговец е.

Само че ще се разчуе друго. И американци, и турци, и саудитци - всички дето платиха за въоръжаването на ИДИЛ, ще се изпокрият. Дори сега съм сигурен, че ще си впрегнат НПО-та и медии, да критикуват нас защо сме изнасяли за терористи. А клеймото ще остане върху ни. И вервайте ми - покрай това, доста хора ще повярват и за папата. Те компроматите един друг се доказват. Особено като си прост, и се гордееш с това...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com