Резултат с изображение за апи

Агенция “Пътна инфраструктура“ е рестартирала на 29 декември обществената поръчка за изграждане на електронната система за събиране на тол таксите за автомобилите над 3.5 тона, става ясно от сайта и.

Проектът е с прогнозна стойност 200 милиона лв. без ДДС или 240 милиона общо. Пускането на търга се случва, въпреки забраната (на думи) на премиера в оставка Бойко Борисов да се пускат нови обществени поръчки от държавните институции в мандата на това правителство.

"(Пускането на поръчката) става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесоха в полза на Агенция “Пътна инфраструктура“ и оставиха без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране“ на процедурата", съобщават от АПИ в съобщение до медиите.

Кандидатите имат срок за подаване на оферти до 17 часа на 5 януари 2017 година – това са точно четири работни дни от пускане на съобщението за възобновяване на поръчката. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден - 6 януари 2017 г. Подобен мащабен проект обаче изисква поне няколко седмици денонощна работа, дори само за да се подготвят документите. Това означава, че кандидати ще бъдат само онези, които предварително са знаели, че търгът ще бъде рестартиран. Това е типичен чиновнически похват за манипулиране на държавни поръчки.

Обикновено около празниците се пускат едни от най-непрозрачните и скандални поръчки от администрацията. Кратният срок гарантира нови жалби срещу процедурата.

Предишното отваряне на тази поръчка беше на 10 ноември и кандидатите отново получиха доста кратък срок за подаване на оферти - пет работни дни. Тогава търгът бе блокиран заради жалби.

Добре е да припомним, че преди няколко седмици агенцията напусна шефът и и виден гербер Лазар Лазаров. Така сега сделката ще се сключи от някоя бутафорна фигура с формални правомощия да подписва. И никой политик няма да е виновен, въпреки че комисионите ще идат точно при тях...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com