The doctor healing a patient by performing a special trance dance. Ju/'hanse San people, or as they are more commonly known, the Bushmen, near Tsumkwe, eastern Namibia.

В абсолютен символ на неолибералното падение се превърна историята около един училищен директор. Но дори не толкова самият той, защото все пак има спорове дали сам е пуснал снимките, или е бил хакнат. Позорът е реакцията след това и особено - голият протест на други учители, в негова защита.

Това да лекуваш един "гол" резил с още повече "голота", и опитът да се изкара голотата нещо нормално и общество приемливо, това нещо довежда неолибералите до  равнището на племена от типа на папуаси или бушмени. Там, както е известно, всички ходят голи. Няма срам, нито благоприличие, просто живеят около 6000 години назад в еволюцията.

В същото време обаче, неолибералите и разголващите се, се опитват да ни убеждават, че те са най-прогресивната част от човечеството. А другите са остарели и архаизирани.

Цялата история би била достатъчна за поредно осмиване, ако не ставаше дума за училища и учители. Тези хора, които не се усещат що вършат, те имат важната задача да възпитават децата ни. Включително да ги учат на морал. Дори само заради това, е пълен абсурд дори да им мине през ума да се изпоразсъбличат. Какъв пример е това за децата? Как ще се борим с идиотиите на младежи дето се събличат и се пускат в Мрежата? Или дори с по-голямата наглост - заставят други деца да се разсъбличат, снимат ги и ги качват в Мрежата. И им нанасят сериозни психологически травми?

Как ще се борим с това, ако виждаме голи снимки на училищни директори, после - голи снимки на учители, в подкрепа на директора?

Папуасите и бушмените живеят в резервати, и се твърди, че са много щастливи. Има място и за други хора там. Т.е. който иска така, спокойно може да направи своя избор. Не е коректно да се бушменизира цялото общество...

ГН

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com