Резултат с изображение за язовир искър

По повод изпразването на язовирите за да спасим енергетиката на ГЕРБ в най-студените дни, нека припомня предната такава далавера. Та за да захрани "Кремиковци", през 90-те Мултигруп източи язовир "Искър". Това после доведе до невиждан режим на водата от 3 дни няма, 1 ден има.

Ползването на ВЕЦ за електроснабдяване, в бедна на водни ресурси страна е абсолютно малоумие. ВЕЦ могат да работят само до лимита на естествения приток, който при нас не е голям. Това да въртиш 1700 мегавата от ВЕЦ, както е станало в мразовитите дни, е национално предателство и е за затвор.

В същото време американските централи, на които плащаме реки от пари за "студен резерв", не са го активирали. Това реално е основание да им се прекратят договорите. Но властимащите си траят. Защото американското е недосегаемо.

ГЕРБ вероятно са издоили натрупаното в язовирите за поне 3-4 години. От снеготопенето пролетта не може да има толкова вода, че да се напълнят отново. Т.е. съвсем реалистично е земеделието да остане без напояване, или дори големи градове да минат на режим...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com