Резултат с изображение за плевнелиев

Във финален опит да задмине Обама по резил в последните си дни, президентът Плевнелиев прочете разгромяваща реч към Доналд Тръмп. Малко вероятно е тя да бъде докладвана дори на младши помощник на бъдещия лидер на света. Но за вътре-българска употреба, напълни сърцата на русофобо-протестърското малцинство.

В епичното си слово обаче, Плевнелиев по същество призна собствената си капитулация пред фактите. Той призна, че политиката на Тръмп може да възроди икономиката на САЩ. Това вероятно вече е страх, че като започнат да идват резултатите от предстоящия протекционизъм, цялото протестърско и неолиберално съсловие, ще стане по-смешно от мистър Бийн. И започват да се презастраховат.

И както обикновено в такива случаи - отваря се "моралната тема". Тръмп не можел да бъде "морален компас", трябвало да се запитаме какво искаме - пари или морал...

Тази теза е вътрешно противоречива със самоценката за  собственото управление на Плевнелиев. Тази оценка е съсредоточена върху раздути икономически показатели, магистрали, производители на автомобилни части и пр. Т.е. той си измисля, и се кичи с ИКОНОМИЧЕСКИ успехи. В същото време, за Тръмп било важно да е "морален стожер".

От "морално стожерство" в последните 20 години, САЩ предизвикаха милиони жертви по света, запалиха десетки конфликти, създадоха невиждана бежанска вълна. Но най-важното за самите САЩ е, че това им струва хиляди убити американци, а държавният дълг се увеличи с 500%.

Тръмп съвсем логично иска да сложи край на този разкош за военните корпорации, за който плаща включително американският народ. И затова иска да спре намесите на САЩ къде ли не по света, и да се съсредоточи върху вътрешните икономически въпроси.

Това обаче не се харесва на соросоиди и протестъри, които всъщност са дългата ръка на тази американска олигархия по света. Не се харесва и на колониалните чиновници, тип Плевнелиев.

Само че да припомним знаменития израз от изборите в САЩ през 1991 г. "Икономиката, глупако..." Тя решава всичко, от нея зависи народът и тя избира президента. В този смисъл, Тръмп е абсолютно на правилна позиция, а Роско - както обикновено, е е на курс по сатирично майсторство...

Българският народ, също като американския, има нужда от нова икономика, от нови доходи и от ново бъдеще. А не от моралния компас на Плевнелиев и Хилари...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com