Резултат с изображение за америка за българияЧужда фондация: Нека ме боли!

Най-наглата от всички чужди фондации "Америка за (унищожаване на) България" вчера (17/01/2017г.) отправи поредното си жестоко послание към българите. Ще ви го препредам от страниците на основният медиен партньор на фондацията у нас, Прокопиев-ият вестник "Дневник":

Насред цялата дезинформация в общественото пространство "Америка за България" ще отстоява прозрачността в работата си и всичките й дейности ще бъдат публични, заяви Нанси Шилър. "Но прозрачността не означава, че ще отговаряме на почти ежедневните атаки върху нашата работа и на нашите партньори. На моменти е болезнено да замълчим, но да отговорим означава да дадем живот и легитимност на лъжите които разпространяват различни медии", коментира изпълнителният директор (фондацията често е атакувана с фалшиви информации и твърдения в жълтите медии заради проекти, които подпомага и заради това, че е американска - бел.ред.).

Прокопиев-ата групировка "Икономедиа" е получател на вече минимум 6 000 000 (шест милиона) левчета, за да ни (дез)информира, но до сега не сме видели и ШЕСТ букви отчет за ползата от това финансиране. В областта на енерГЕПИката тази групировка е №1 по (дез)информиране на публиката. Тук съм давал десетки примери за това, но сега ще ви припомня само един от последните и определено най-значим. Преди малко повече от година Прокопиев-ият вестник "Капитал" създаде нарочна платформа с помпозното име

Енергетиката на светло

Но светлината в енерГЕПИката беше толкова силна, че ослепи всичко наоколо и в момента изглежда ето така:


Забелязвате ли ПРОЗРАЧНОСТТА? Толкова е прозрачно, че не се вижда нищо. НИЩО! Защото светлината в енерГЕПИката е самоубийствена? Докато спонсорираните от "Америка за (унищожаване на) България" Прокопиев-и "медии" ни (дез)информираха от сектор енерГЕПИка изтекоха няколко милиарда лева, в това число и към двата "американски" ТЕЦ-а.

Нека ме боли! Не ви ли напомня това на един чалга хит? Сигурно ще направят тази песен химн на фондацията?

Другата нагла изцепка на тази организация изглежда ето така:

"Фондацията, която е независима от правителството на САЩ и неполитическа, е създадена през 2009 г. с част от средствата от Българо-американския инвестиционен фонд от 1992 г. Тогава САЩ отпуска пари и основава десетина такива фонда за изплуващите от комунизма държави в Европа, но българският остава най-успешният до днес."

Схванахте ли? Колкото е по-успешна дейността на подобни фондове толкова матряла на съответната държава е по- ... като българския. Мизерия, нещастие, бягство от родината, растяща корупция и безгранична безнаказаност. Същата фондация финансира и правораздавателни институции у нас.

Съобщението на "Дневник" завършва ето така:

Бел.ред. - "Икономедиа", която е издател на "Дневник" и "Капитал", има подкрепа от фондацията за тригодишен проект "Дигиталните технологии в подкрепа на качествената журналистика".

Забелязвате ли? Отбелязан е срока, но е "забравено" да се спомене сумата? А тя е 3 000 000 (три милиона) лева. Освен това е "забравено" да се спомене и предното финансиране, пак за 3 000 000 лива. Просто така! Защото са прозрачни? Защото обичат да ги боли?

Или правят всичко възможно нас да ни боли?

Георги Котев

(заглавието е на редакцията)

http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/01/18/chujda-fondaciia-neka-me-boli.1504123

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com