simeonov karakachanov volen

Скандал избухна в уж единната патриотична коалиция между ВМРО-НФСБ и „Атака“. Поводът стана изявление на Валери Симеонов пред медиите преди два дни срещу президента Радев.
Симеонов го нарече „шофьор на самолет без биография, довел една дълга жена със себе си в парламента“. Срещу това скочиха от ВМРО.
„Националният изпълнителен комитет на ВМРО заявява, че изявленията на председателя на НФСБ Валери Симеонов, направени в няколко национални медии, не са съгласувани с ръководството на парламентарната група на Патриотичния фронт и следва да се приемат като позиция само на НФСБ. Този тип изявления подхранват партийния егоизъм и рушат коалиционните отношения“, се казва в позиция на партията на ВМРО.
В прессъобщението се уточнява кое точно изказване на лидера на ВМРО е дало повод за разграничаване. Каракачанов не е съгласен с нападките на Симеонов към президента Румен Радев. Той коментира също, че на изборите ВМРО и „Атака“ ще се явят заедно, а "предатели" (дори "помияри" според някои гневни воеводи по форумите) като Симеонов нямат място в тяхната коалиция. Според Каракачанов след предсрочния вот ни очаква патова ситуация, като нито една партия няма да има необходимото мнозинство.
Засега няма позиция от АТАКА по въпроса с кого ще се коалират. Волен усилено търси гаранции за пожизнено депутатство, без оглед каква политика ще провежда. Това беше причината и за присъединяването му към "Обединените" патриоти. Сега обаче дали Каракачанов или Симеонов имат повече гласове, е силно спорно, т.е. беловласият вожд е пред труден избор.

Като цяло обаче, Каракачанов и Волен са по-скоро про-руски и про-Радев патриоти, докато Симеонов е патриот-атлантик, върл фен на Бойко Борисов, Даниел Митов и Меглена Кунева. Т.е. ВМРО и АТАКА е по-вероятно да са заедно при разпад на "Патриотичния фронт".

Източник: ОНовини, Фрогнюз, с редакции

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com