Резултат с изображение за ердоган нато

Едва ли има по-голям анти-натовец от автора на тези редове, и по-голям русофил. Но все пак, България има и по-големи проблеми от НАТО, и има дори случаи, в които НАТО ни е приятел срещу по-голяма заплаха.

Именно такава заплаха е Турция, след последното изразено от там мнение, че "НАТО е терористична организация". Факт е, че подобни слова се чуват и у нас, но те се съсредоточават основно около предходната роля на САЩ като подпалвач на войни навсякъде по света. НАТО е просто посредник на тази политика. Само по себе си, НАТО не е нито терористична, нито анти-терористична организация. То е просто инструмент. А със смяната на караула в Белия дом, вече може дори да се приеме НАТО като един добър форум за международни дискусии по всякакви въпроси. Очевидно то няма да се ползва, поне в близките 8 години, за нови агресивни операции.

Но точно сега, Турция обяви НАТО за "терорист". И посочи, че всички проблеми на страната били започнали с влизането в алианса. Той е обвинен дори за военните преврати в миналото. Всъщност, добре е да се припомни, че тези преврати бяха за запазване на светския характер на държавата, срещу поредния опит за ислямизация.

Накрая военните се провалиха и Турция твърдо тръгна към султанат. И съвсем скоро НАТО се превърна в "терорист". Т.е. терористи сме и ние - българите, и гърците, и румънците, и германците. Всички ние сме терористи. Защото ако не сме ние, тогава кой в НАТО е терористът? САЩ на Тръмп ли?

Цялата тази реторика по същество подготвя почвата за агресия срещу най-близките членове на НАТО. Турция може да излезе от пакта, и да се възползва от слабостта му, за да окупира натовски територии. Т.е. български територии. В НАТО, без САЩ, няма сериозна военна сила, която да се противопостави. Германия има 400 танка, Франция - 800. Българските танкове са 80 и не всички вървят. Турция има повече армия от цялото НАТО, взето заедно, без САЩ. Съответно - ако обяви организацията за "терорист" и се самообяви за нападната от "терористите", тя има право да се "отбранява". Т.е. да окупира каквото си иска от България.

И изобщо не си мислете, че някой от НАТО ще тръгне да праща войски. Турция ще ни превземе, далеч преди НАТО да се е събрало и обсъдило въпроса. След това ще бъде заклеймена в някоя "декларация" и ще се "поиска" да се изтегли. И това ще е активността на НАТО. Никой датчанин или французин няма да дойде да воюва с Турция, заради България.

Реториката срещу НАТО е много опасна за България. Турция е в абсолютна криза, предстои разцепление и вероятно образуване на кюрдска държава. Тя има нужда от настъпление и компенсации някъде. Война с "терористите" от НАТО, в лицето на България, е най-лесната цел.

Не си мислете, че в Турция се говорят празни приказки, и че това е реторика от типа на тази в Русия, или в България. Това е подготовка на инвазия и компрометиране на врага, който следва да бъде очернен и превърнат в "лошия", с който да воюваш. Накрая ще направят един атентат, в който ще намерят "българска следа", в изпълнение на заповед на НАТО. И ответния ход е готов...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com