Резултат с изображение за корнелия нинова

Страшен разрив се надига в БСП между низините и ръковоството, с основна причина - съставът на служебното правителство. Обикновените социалисти са потресени от състава му, който в някои отношения е по-далеч от тях дори от правителството на Бойко Борисов. Псувни и грозни клетви се носят из партийното пространство. Генералното ръководство и Корнелия вече са наричани "либерасти", "соросоиди" и дори - "американци за България".

"За това ли гласувахме за него, за да назначи Герджиков, а Соломон Паси да му е съветник" - така обикновен социалист от Варна гневно, но все пак възпитано коментира ситуацията. А във Фейсбук червеният активист Румен Николов написа следното:

"Служебното правителство е толкова далеч от БСП, че ние обикновените социалисти отново не знаем на кой свят се намираме. На предстоящия конгрес ще избухне огромен скандал. До гуша ми дойде от либерастите в партията."

БСП отчете невиждана партийна мобилизация покрай президентските избори, а също - успя да засмуче широка периферия от русофили, националисти и противници на неолибералния модел. Всички тези хора очакваха със служебното правителство да започне някаква промяна. Но вместо това се затвърждава всичко досегашно. Освен Герджиков, впечатляващ е костовиста Илко Семерджиев, който е главният виновник за хала на здравеопазването. Именно той създаде тази система, неговата вина е поне 100 пъти по-голяма от тази на Москов. Който единствено кърпи върху разпокъсаната система. Но нея я въведе именно Семерджиев. И сега той се гласи дори да премахва част от "кръпките", т.е. да я върне в началния и вид - на огромни източвания, схеми, частни болници и пр. Нещо доста далечно от възгледите на традиционния социалист.

Много странни са и неолибералът Ананиев в министерството на финансите, както и целия екип по външна политика и европейски въпроси. Никакви признаци няма и за промяна на отношението към Русия. А появата на щастливия Владимир Каролев, хвалещ кабинета, направо хвърля средния отруден социалист в нок-даун.

Всъщност истината е, че служебката изобщо не е далечна от Корнелия и партийния връх. Те самите не са никакви социалисти, а са неолиберали и дори - дясно мислещи. И Корнелия, и Гергов, и Кирчо Добрев - всички са милионери. По техните критерии, правителството е съвсем нормално и правилно. То не е правилно само по мнението на избирателите им. Корнелия действително успя да спечели президентските избори, но очевидно на цена, която ще нагарча на социалистите години наред. Победа, в полза на врага - неолиберализма.

В момента в партията се извършва чистка на старите социалисти чрез въвеждане на критерии за издигане на депутати, които отстраняват опозицията. После естествено, тези критерии ще бъдат премахнати, защото на следващ етап би следвало да изгонят дори самата Корнелия и Гергов. 

Дали обаче Корнелия и кликата и изобщо ще преживее изборите, не е ясно. Със сигурност, широката периферия от избиратели е вече загубена, и дори неолибералните социолози вече го отчитат. Представят това като "намаляване на импулса от победата на изборите". Т.е. БСП изостава от ГЕРБ, а след 2 месеца Герджиков и Паси, може да падне по-ниско от при Станишев. Тогава Корнелия ще бъде напъдена като Бойко Борисов през 2013-та...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com