Резултат с изображение за костадин костадинов

Много интересен модел за военна служба предложи автентичният патриот Костадин Костадинов, който предстои да се яви на изборите чрез Партия "Възраждане". Според него, необходимо е да се въведе "доброволна военна служба", но за всички, които планират за себе си бъдеще в държавната администрация, полицията, службите, както и в държавните компании. Това е моделът на ген.Де Гол, обясни пред наш репортер Костадинов.

Държавната работа, по определение, и поне на теория, се  приема за "служба на обществото". Съответно, който иска да "служи", нека го докаже като първо отдели 1 години от живота си по плацове и окопи. Нека се докаже, че е готов да жертва нещо за държавата - това е логиката на Де Гол и Костадинов.

Ако подобна идея се въведе, ще излезе, че всеки, който иска да става депутат, министър, или висш държавен чиновник, трябва първо да е отслужил. Като страничен ефект може да се получи, че голяма част от днешния елит ще отпадне, защото повечето "млади партийци" и "нео-комсомолци", дето сега спасяват държавата, реално не са служили.

Практиката във Франция показва, че на подобна служба се записват около 1/3 от младежите. Тъй като принципът е доброволен, те са и много по-мотивирани да служат, и ги няма негативни явления от типа на "скатавки", "бягства от служба" или "извращения с младите войници".

"В момента въпросът с "казармата" е в сюрреалистичен вид, след като псевдо-патриоти, които изобщо не са ходили войници, решиха да връщат изобщо службата за всички", коментира Костадинов.

Той не спомена имена, но най известният подобен парадокс е евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който е много запален да връща военната служба, но самият той не е бил войник. Това не му пречи да иска да праща всички млади на плаца

А реално отслужилият реално предлага модела на Де Гол.

Цялостно връщане на казармата е абсурд и показва изкуствения свят, в който живеят официозните патриоти. Ако се въведе подобно нещо, единствено ще насърчим миграцията и младите ще се изнасят още със завършването на средно образование, или дори година-две преди това. А тези млади са важни, защото дори да не искат да служат, повечето от тях имат добри професии и плащат данъци. От друга страна, доброволната служба по френски модел, реално може да вкара много повече наборници, отколкото задължителна служба, от която народът се разбяга из Европа.

ГН

 

Коалиция КОЙ

№18 в бюлетината

Избери... абе каквото искаш избирай... :)))

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com