dobri pred ikoni

В чудо се е видял един от най-активните фейсбуклии Добри Божилов, в последните дни. Профилът, и групите които администрира, са "налазени" от неочакван брой червени активисти, които го громят, заради критичните му забележки към Корнелия и Президента Радев.

Божилов е един от най-отявлените анти-гербери откакто Бойко Борисов се е появил на политическата сцена. Администрира няколко групи срещу мутрите, най-голямата от които има като глава именно зачертана физиономия на доскорошния премиер. Винаги е харесван и адмириран от социалистическия актив, който е виждал в негово лице най-верен съюзник.

Какво обаче се промени?

Божилов подкрепи ген.Радев за изборите. След назначаването на служебното правителство обаче, обяви че генералът се е оказал скрит неолиберал и ще продължи слугинажа на западните корпорации и поробването на България. Корнелия Нинова пък бе разкритикувана за това, че променя така устава на Партията, че да изгони най-честните социалисти, и да остави милионерите. И действително - трите депутатски мандата ограничение удрят основно по честни социалисти като Янаки Стоилов и Михаил Миков. А едри капиталисти като Георги Гергов остават. Остава и зеленият енергетик Кирил Добрев. Според Божилов, въпросните промени в устава са временни, ще имат едрократно действие - докато Корнелия разчисти терена. След това ще ги отменят, защото иначе биха ударили и самата Корнелия и собствената и псевдо-социалистическа върхушка. Всъщност правилата биха ударили дори червената "икона" Ламбо. Сега го спасиха с една дупка в разпоредбите, че се брои само колко си бил депутат, а не и колко си бил министър. Така Стефан Данаилов се оказа с по-малък от 12 години стаж, просто защото изкара 4 години като министър на културата в кабинета на Станишев.

Съвсем очевидно БСП се превръща в ГЕРБ-2, и това е ясната позиция на Божилов. Той не еднократно е посочвал, че не е враг на ГЕРБ, а на лъжата. Докато ГЕРБ са лъжата, е техен враг. Но когато в БСП започне подмяна, и те се превърнат в лъжа, е логично да попаднат под критика.

Това обаче предизвика невъобразимо силна реакция сред платените агитатори в Мрежата. Един от приятелите на Божилов във Фейсбук обясни, че всички герберски тролове са получили инструкция от "американците" да започнат да работят за БСП. Вероятно това ново ГЕРБ-2 на Корнелия е новият избор на колониалната администрация. Съответно - свободни електрони като Божилов, които се водят само от личните си разбирания за света, стават неудобни. Отново на същия началник, но с подменени кукли тук.

"Ако се съди по свирепостта и фанатизма, съвсем реално е това да са същите хора, които ме громяха от името на ГЕРБ", обясни Божилов.

Какъв ще е резултатът, и дали нападнатият "свободен електрон" сега ще трябва да прави група със зачертан светлия лик на Корнелия, предстои да видим...

ГН

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com