Резултат с изображение за михаил миков

Само двама кандидати има в листата на БСП във Видин след проведеното в четвъртък заседание на Областния съвет на партията. Всички номинирани, с изключение на излъчения от община Брегово кандидат, са си направили самоотводи. Така в листата са останали единствено водачът Филип Попов и д-р Цветан Топчийски. Две места са за гражданска квота, но останалите четири трябва спешно да бъдат попълнени, ако червените искат да се явят с пълна листа.

От Областния съвет няма официална информация. Не са ясни мотивите, с които номинираните са се отказали. Единствено областният председател е написал в профила си във Фейсбук, че го е направил, за да запази единството на общинската организация. Преди заседанието срещу него и останалите кандидати, които са били излъчени от общинската конференция във Видин, е имало задкулисни действия и публични атаки.

Още докато Корнелия прокарваше репресивните текстове в устава, така че да изгони бившия лидер Михаил Миков, от Видин тръгнаха слухове, че местният актив не би гласувал за никой друг, освен за него. Човекът е много ценен, а и исторически се е доказал като почтен. Прогонването му от червените бизнес-мутри, които завзеха партията, покрай новата лидерка, очевидно обезсърчава социалистите, и дори вече няма кандидати за депутати. Всъщност, може просто никой да не иска да се излага, защото ако е кандидат, а не донесе гласове, ще стане пълен резил... Това ограничава възможностите и на щаб квартирата на фюрера. От там могат да спуснат служебни кандидати. Но няма как да спуснат избиратели, които да гласуват за тях. Съвсем реалистично е видинският соц-актив да иде в друга партия...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com