Резултат с изображение за протести 2013

В най-мащабния като народен обхват съюз, регистрираната за изборите Коалиция „Кой“ се готви да предизвика истинска атомна експлозия. В нея се обединиха участници в двата най-мащабни протеста до момента – този срещу Бойко и монополите от началото на 2013, и този срещу Делян Пеевски от лятото на същата година.

„Ние си протестирахме, накрая и едните и другите се налапаха“, така активисти на новата коалиция иронизираха сами себе си. И действително, протестите, които свалиха Бойко-1, доведоха Орешарски, Местан и г-н #Кой. След това протестите срещу това, на свой ред доведоха до Бойко-2, и уредиха и лидерите си на държавни служби. Почти всички водачи на протеста станаха зам-министри, депутати, шефове на агенции. Дори бащата на „свободата“ – разголената девойка насред центъра на София, получи висш държавен пост.

„А обикновените протестиращи останахме без промените, за които протестирахме“, казват от коалицията. Факт е, че правителството Бойко-2 се ползваше с подкрепата и на ДПС, и на Пеевски. Разследването на КТБ се ограничи само да Цветан Василев, а самият Пеевски все едно никога не е съществувал. А всичко знаят, че двамата заедно управляваха банката.

„Епа, оти ручааме по протестите“, е най-логичният етикет на новата коалиция. Има една историческа максима, че революциите се замислят от идеалисти, осъществяват се от фанатици, и се използват от кариеристи. „Е, ние сме идеалистите и фанатиците. По новому е по-правилно да се ползва думата „лузъри“, обясняват от „Кой“. …

Коалицията е решена да продължи революцията, и да доведе до край прочистването на обществото. Първият успех вече е постигнат – „приватизирахме“ публичния прякор на най-мощния олигарх в държавата. „Малцина са успявали да отнемат някога нещо от г-н #Кой. Ние успяхме да му вземем името…“, обясниха от участници и се заканиха един ден да му отнемат и свободата – неговата, и тази на другите едри кукловоди… 🙂

гн

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com