Related image

Професор Иво Христов се е отметнал от думите си, че Маркс е "прашасал", а Революцията от 1917-та е "еврейски заговор" срещу процъфтяващата Руска империя. Това обяви не кой да е, а видният еврейски общественик Емил Кало. Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

"Снощи ми се обади проф. Иво Христов за да ми каже, че разпространяваното негово изказване за Маркс и Октомврийската революция е пълен фалшификат. Вярвам му!"

emil kalo hristov

Съобщението предизвика вълна от облекчение сред приятелите на Кало, които казаха, че никога не са вярвали, че голям ум като Христов може да изръси подобна глупост. Бяха обвинени разпространителите на слухове и сайтовете за фалшиви новини. Апропо, да отбележим, настоящото издание за фалшиви новини (Гъдел Нюз) не е разпространявало въпросната новина, защото напоследък се изглагаме, и пишем предимно проверени и сигурни новини.

Но съобщението на Кало предизвика интереса ни, и затова съобщаваме, че според проф.Христов, Маркс отново може вече да се счита за велик учен, а Ленин и Революцията са прогресивен ход в историята на човечеството.

Има обаче и оспорващи свидетелството на Кало. Хора, които твърдят, че са присъствали на срещата, упорито казват, че именно това е казал Христов - заклеймил и Маркс, и Революцията. Дори бил станал "скандал" по въпроса. А крайно леви активисти, от типа на движение "Че Гевара", направо обявиха Христов за "крайно десен".

Иво Христов е новата супер-звезда в червената бизнес империя на Корнелия Нинова. Поставен е в листите, за да отвлича вниманието от останалите 99% депутати, нагласени от мултимилионера Георги Гергов и от новия сив кардинал - зеленият енергетик Кирил Добрев. Корнелия вкара няколко популярни личности в гражданската квота, за да внуши на левия електорат, че гласува за лява партия. Освен Христов, по същата причина в листите са Тома Томов и Елена Йончева.

Самото вкарване на Христов предизвика фурор, но историята с Маркс и Ленин озадачи червения актив. Сега очевидно професорът взема мерки, за да върне лявата любов, просто защото иначе не би свършил никаква работа на Корнелия и борда на корпорацията.

А къде е обективната истина - очакваме все някой с мобилен телефон да е записал нещо...

Добри Божилов
Кандидат за депутат от Коалиция КОЙ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com