Dobri vs Goliath

В емблематичния 25 избирателен район в София се очертава буквално "библейска битка". Кандидатът на Коалиция КОЙ Добри Божилов се изправя срещу тиранозаврите от старите партии, които всички са се събрали на едно място. Т.е. това дори не е "Давид срещу Голиат", а е нещо от типа "Добри срещу Голиат-ите".

"Ако вярваме искрено в Библията, би следвало в тази ситуация аз да победя", шегува се Божилов. Действително, Светото писание е до момента най-достоверната от всички книги, написани в човешката история. Притчите и прогнозите от Библията са актуални и до ден днешен, а всичко написано се е случило. "Следователно при нашата версия на сблъсък на Давид с Голиат, ще победи нашият "Давид", казва кандидатът.

Причината за победата на истинския Давид е силната му вяра в Бога, както и фактът, че справедливата кауза е на негова страна. Ако сега ситуацията е същата, а тя очевидно е, то трябва да видим нова победа на справедливостта, изглеждаща слаба, над силите на покварата, изглеждащи огромни.

Божилов обича да се шегува с квартала си, в който е израсъл - Надежда. "Това е единственото гето на света, в което децата на улицата играят "бридж", коментира той и описва прекрасното си детство, когато са се събирали децата от двата блока на улицата да се забавляват. Страхотни мачове, тичане, лутане, но и... супер аристократични игри. На улицата се събират деца между 7 и 16 и се редят "вистове", "оньори", "синя трефа", пише се по сложната система, правят се големи и малки "шлемове". 

"Аз съм правил Голям Шлем на карти пред блока, та сигурно ще се справя по-добре от Георги Първанов в тази посока. Най-малкото, знам какво е "голям шлем", докато бившият президент не му личи да е знаел", казва Божилов.

Освен бридж, децата от гетото Надежда са играли и много шах, има буквално израсли майстори на спорта, тръгнали от улицата.

Най-голямото доказателство за висшата школовка на гетото обаче е една лоша новина. Три четвърти от връстниците на Добри от блока му, сега са в чужбина. И то почти всички - на високо-квалифицирани служби, а не чистачи или келнери. Има поне двама банкери във водещи банки. Един архитект в Америка. Няколко ИТ специалисти във водещи разработчици. "Като се замисля, никой от тоя блок не пропадна", каза Божилов. Школовката на Надежда няма равна на себе си.

25 МИР обединява нарочената именно за гето Надежда, супер-гетото Люлин, и баровското предградие Банкя. Дали момчето от гетото Добри ще бие Бойко от баровския район, само Дядо Господ и Библията знаят...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com