Image result for eu end

Коалиция КОЙ – 18 в бюлетината, поставя въпроса, който е най-важният на съвремието, и напълно отстъства от изборните дискусии. Какво правим като едниствените оцелели, след края на ЕС? Оцеляването и надживяването са гарантирани за българина. Това поставя пред него трудни въпроси как да се справя после... :) Шегата настрана, има и сериозни въпроси в тази стания...
Интересен ли ви е въпросът за самотата? Сигурно ви изненадвам, и всъщност, въпросът сами ли сме във Вселената, още дълго време ще чака своя отговор. Но аз искам да поговорим за това България сама ли е, и как трябва да подхождаме към тази реалност? Светът се променя. И вървим към ново световно статукво, в което по същество България, а и други подобни страни, остават сами. Просто глобалната система се преконфигурира, и съвсем скоро ще сме съвсем сами.
Идеята за общ европейски дом не е лоша. Всъщност, тя е гениална. И също гениално е провалена от плутокрацията, която трябваше да я осъществява. Няма по-добро от това народите на Европа да живеят заедно, да няма войни, да развиват мощна икономика, основана на технологии, трудолюбие и високо образование. Да, това е идеята на Европейския съюз. Но не това е реалността. Съюзът се превърна в пример за неподражаеми глупост и корупция, които просто го изяждат от вътре.
Аз искам да има общ европейски дом. Но Европейският съюз не е общ европейски дом. Той е една илюзия.
Нека погледнем чистите факти. Индустрията на съюза е изнесена в Китай. Във финансово отношение той продължава да затъва, като дори дългът на най-богатата Германия вече доближава брутния и вътрешен продукт. А за не толкова богатите Италия, Испания и Гърция, няма смисъл да говорим. Еврото се превръща все повече във фикция.
В същото това време, населението на съюза се подменя. Трудно ще си представите дори колко е зле ситуацията. Но нека ви я кажа. В Германия за последните 2 години да дошли над 2 милиона мигранти. Либералите твърдят, че на фона на 80 милиона население, това не е много. Но истината е друга, и е кошмарна. Тези 2 милиона са млади хора – до 25 години повечето. Т.е. на тях им предстои да създават семейства и деца. Германците в репродуктивна възраст, които стоят насреща им, са около 16 милиона. Т.е. това е бъдещето на Германия. Ако съпоставите 2 с 16 милиона, ще видите, че Германия е обречена една осма от населението и вече да не са германци в бъдеще. И това, забележете, е само в резултат на 2 години нахлуване.
А нахлуването продължава, нещо повече, очаква се да се ускори.
Какво става с Германия, това Германия ли ще е изобщо?
Всъщност има и други примери. Една трета от населението на Холандия вече са мигранти. Една четвърт от населението на Лондон са чужденци. Знаете ли, че най-често даваното име на новородено в Лондон е „Мохамед“. Не е „Джон“ или „Уилям“. Името е „Мохамед“.
Искам да кажа, че единният европейски дом, се изпарява като безнадеждна илюзия. Индустрията я няма, финансите са в колапс, а етно-религиозният състав вече не е европейски. Всъщност, ако погледнете Алжир или Мароко, ще видите същото. Индустрия няма, финансите са в колапс, и етно-религиозният състав не е европейски.
Защо мислите, че в Европа ще е нещо различно, само защото е 1000 километра на север? Какво е различното?
Казвам ви всичко това, за да разберем, че общият европейски дом е обречен. Той изчезва, не по наша вина, и дори въпреки нашите стахановски усилия да го спасим, като се правим на най-по-най-най-най-големите европейци. Европа проваля Европейския съюз, и ние не можем да спрем това.
И така стигаме до въпроса за „самотата“. Какво ще правим, когато „крилцето“, под което сме се сгушили, изчезне? Какво ще правим, без армия, защото сме разчитали именно това „крилце“ да ни пази? Какво ще правим без икономика, защото сме разчитали именно пазарът на това крилце да ни храни. Да не забравяме, че 2/3 от износа ни е именно към предстоящия да изчезне, Европейски съюз. Какво ще правим без пътища, защото сме разчитали именно европейските фондове да ни ги строят?
Може би, някой си мисли, че ще минем под друго „крилце“. Русия ни чака, и ще ни поеме, и ще ни полее с пари. Всъщност, нищо такова няма да стане. Русия си взема каквото и трябва от нас, и изобщо не и е нужно да ни окупира. Годишно няколко милиарда евро негативно салдо имаме с Русия, и няма признаци това да се промени. Защо да се променя? Ние сме и супер изгодни така. Плащаме си редовно.
Дали пък САЩ няма да ни вземат под крилцето си? Но за какво сме им? Те, също като Русия, доят каквото могат от тук. Имат си техни компании, плащаме си редовно за електричество, за банки и всякакви подобни услуги. Какво повече им трябва от нас?
Искам да ви кажа, приятели, че „крилца“ вече не съществуват. Съществува само конкуренция и хищническо отношение между държавите. И в тази джунгла, след като Европейската илюзия се изпари, ние оставаме сами. Съвсем сами – с 2 милиона емигрирало население, без икономика и пазари, без войска и изобщо – без ясен път и идея на къде ще вървим.
Помислете, приятели, помислете, някоя партия или лидер, поставя ли този въпрос. Какво правим в пост-европейската епоха? На къде ще вървим, когато останем сами със себе си, и никоя велика сила не се интересува от нас. И единственото, което всеки иска от нас, е да ни продава нещо, и да прибира печалбите? Какво правим тогава? Каква политика ще водим? Кой ще ни води, и как ще оцеляваме в по същество новия световен ред, който ще заприлича повече на нова световна джунгла?
Може ли Меглена Кунева да отговори на този въпрос? Могат ли така наречените Обединени патриоти да отговорят? Може ли Бойко Борисов? Може ли Корнелия…
Струва ми се, че никой не може. Нашият елит е като надрусан с наркотика на европеизма и атлантизма, и си мисли, че идилията е вечна. То това не е идилия за народа, но безспорно е идилия и спокойствие за елита. Живееш си под Брюкселското крилце, получаваш огромни заплати, бонуси и обществени поръчки, хвалиш „европейския проект“ и се кълнеш в доживотна вярност на бюрократите-богове. Много е приятно това за елита, и той е успан и в наркотично опиянение. Този елит просто не може да осъзнае суровата реалност. И, ако това ще ви зарадва, да знаете че много от този елит ще претърпи болка, когато системата пропадне. Ако се надявате на възмездие, да знаете, че ще го има. Глупостта на елита ще гарантира, че значителна част от него ще пострада. Аз съм историк и археолог. Уверявам ви, много пъти в историята се е случвало това. И много пъти го е боляло и елитът. Много представители на този елит са пострадали, дори чисти физически. Цена ще има, и тя ще се плати.
Но въпросът е, ние – българите, обикновените хора, обществото, ние каква цена ще платим. Ще сме готови ли да посрещнем новото време и новите правила. Как ще се ориентираме в тях. Как ще се справим по-добре от останалите народи. Ето това е важният въпрос на съвремието, и аз го поставям. Уверявам ви, че ще получите конкретни отговори, и ще разберете, че ние сме готови да посрещнем идващите промени. Това е и причината, поради която се надяваме да ни подкрепите. Със съвместни усилия – нашата решимост, и вашата обществена енергия, България може да бъде сред новите победители. И тя ще бъде, аз вярвам в това…

Добри Божилов,
Коалиция КОЙ (№18 в бюлетината)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com