Резултат с изображение за костадин костадинов

Единствената партия, коята не влиза в парламента, но получава право на субсидия, ще се откаже от нея. Става дума за новата патриотична формация "Възраждане", която взе 1,1% от гласовете и се очертава като сериозна алтернатива на Обединените псевдо-патриоти за следващи изборни цикли.

Лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че няма да вземе полагащите се на партията над 1,6 милиона лева субсидия за срок от 4 години.

Както е известно, партийната субсидия е 11 лв. на подаден глас годишно. Възраждане има над 38 хиляди гласа, което им отрежда близо 400 хиляди лева субсидия на година. Или 1,6 милиона за целия мандат на парламента.

"Тези пари ще бъдат спестени на българския данъкоплатец, защото са абсолютно разхищение" - поясни Костадинов и добави, че е спечелил почти 40 хиляди гласа единствено с ентусиазма на хората и с почтената си кауза. Вярва, че това е пътят към гласовете, а не реките от държавни пари за подкупване на избиратели и за скъпи медиини кампании.

"Възраждане" е абсолютният хит на тези избори като с несравним ресурс събра приблизително 12% от гласовете, които събраха официозните патриоти. Самите те се представиха доста под очакванията, което и самите те признаха. Най-вероятно бъдещият проект на истински патриоти ще се оформи около Костадинов.

Интересно е какво ще направят сега парламентарните партии, след подобен пример. ГЕРБ ще получат 12 милиона субсидия на година, или 48 милиона до следващите избори. БСП - 11 милиона, съответно 44 милиона до изборите.

"Възраждане" се отказа от парите, дали има и други с подобно мислене?

Добри Божилов
28-03-2017

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com