rumen radev plevneliev 282904 810x0

Ако все още има чудещи се защо БСП загуби изборите, то днес би следвало последните илюзии да изчезнат. И да спрат обвиненията, че аз съм виновен, защото съм критикувал Корнелия, или виновни са всички като мен, които обявиха преди изборите, че БСП е всъщност ГЕРБ-2.

Външно министерство разпространи съобщение, в което България подкрепя американските удари срещу Башар Асад. При това изрично подчертава, че ги подкрепя, като въвежда разлика на нашата позиция с единната позиция на ЕС, която е по-умерена.Ето пълният текст на съобщението:

"В отговор на химическата атака в Сирия от 4 април т.г., на 7 април САЩ осъществиха ограничен ракетен удар по военното летище Шайрат, Сирия. Във връзка с това, на същата дата, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Могерини публикува декларация от името на ЕС, която потвърждава нашата последователна обща политика по конфликта в Сирия.

В допълнение към изразената на 6 април от МВнР позиция, подчертаваме, че България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, чието използване категорично трябва да бъде прекратено. Още веднъж подчертаваме необходимостта от възможно най-бързо разкриване и наказване на виновниците за варварския акт извършен на 4 април т.г. в град Хан Шейхун.

България подкрепя всички международни усилия, насочени към постигането на мир и намиране на политическо решение в Сирия. Необходима е безусловна и пълна подкрепа от страна на международната общност за между-сирийските преговори под егидата на ООН с цел провеждането на ефективни политически преговори съгласно резолюция 2254 на СС на ООН и на Женевското комюнике от 2012 година."

Всичко това означава, че България се нарежда сред "ястребите" в ЕС, които безусловно подкрепят всяка американска агресия. В една група сме с Полша, която традиционно мрази Русия и винаги подкрепя САЩ, както и с историческия съюзник Великобритания, наричана още "пудел на Вашингтон". Добре е да се уточни, че ЕС като цяло (Могерини) не зае подобна твърда позиция, и нито подкрепи ударите, нито ги отхвърли.

Можем да си припомним и преврата в Украйна, който се случи по време на правителството на Орешарски. Тогава Кристиян Вигенин - външен министър от БСП, пръв кацна в Киев и припозна новата власт.

С подобна неолиберална и атлантическа политика, трудно се привличат избиратели, в която 80% от народа е про-руски настроен. БСП загуби изборите, защото е неолиберална партия, президентът и е атлантик и натовец, поддържа санкциите срещу Русия, и изпълнява безпрекословни всички заповеди на презокеанските господари. БСП не може да спечели, на база на послания, тип "реформатори" или "ГЕРБ". Тези гласове вече са заети. Свободните гласове, които си търсят представителство, са русофилите и анти-неолибералите. Но БСП изобщо не иска да прави това. Така и никога няма да спечели...

Добри Божилов
08-04-2017

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com