Разследващият журналист Васил Иванов, който дълги години работи в Нова телевизия, обяви в личния си профил във „Фейсбук“, че напуска екипа на Нова заради системно налаганата му цензура.
Според него вина за това има Дарина Сарелска, която беше шеф на новинарите в конкурентната бТВ по-рано.
Сарелска беше дясната ръка на Люба Ризова в бТВ, основен гаулайтер на Борисов, като продължи тази политика и в Нова тв. Лявата ръка на Ризова – Ана Тодорова, изпълнява заръките на кръга Капитал. Тя все още коли и беси в бТВ, като е превърнала телевизията в касичка. Именно Тодорова и Сарелска са в основата на изгонването на Бареков от бТВ, за да не пречи на схемите им.
Борисов прехвърли Сарелска в Нова тв, а Ризова – при Халваджиян, за да продължи да ги използва като оръдия в своя полза. Тодорова използва Хекимян със същите функции в бТВ, а той се подчинява, за да продължи да взима заплатата си от 10 хил. лв.
Ана Тодорова работи по цялата схема заедно с Венелин Петков, назначен специално, за да защитава олигархични интереси в бТВ с негласната благословия на Борисов.
„Днес напуснах Нова телевизия след 14 години работа там. Тръгвам си заради системна цензура, налагана през последната година от страна на директора на „Новини и актуални предавания“ – Дарина Сарелска. Подробности и доказателства гледайте довечера в „Шоуто на Слави“ – 22.30.“

Източник: BNews.bg

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com